Cum sa atragi barbatii

Viata sociala, lipsa prietenilor

Este foarte comuna problema asta la femei. De ce ii spun problema? Pentru ca lipsa prietenilor si a oamenilor apropiati, in care poti avea incredere si care vor fi acolo langa tine cand chiar ai nevoie de ei, gata sa te ajute, ii determina pe oameni sa se ataseze si sa depinda de o singura persoana, poate doua. Asta poate duce la izolare si chiar la depresie. Incepi sa te gandesti ca nimeni nu te vrea, iti poate da peste cap increderea in sine si te poate transforma intr-o persoana pe care nici macar tu nu doresti sa o cunosti.

Cu totii avem nevoie de socializare, de alte persoane in jurul nostru cu care sa interactionam, de la care sa invatam si pe care sa le simtim aproape. Cu cat aceste persoane sunt mai putine, cu atat ne vom simti mai singuri. Si daca o femeie nu isi doreste ceva, aceea e singuratatea. Nu conteaza cat de bine arati ca o femeie si cati barbati roiesc in jurul tau, daca nu ai prieteni adevarati te vei simti singura.

Am intalnit multe femei (daca nu majoritatea) care au mai multi prieteni barbati pentru ca “cu ei ma inteleg mai bine si nu sunt invidiosi”. Ei bine, mie, aceste cuvinte imi spun multe. Daca doresti sa iti faci prietene, se pare ca e mai bine sa te comporti ca un barbat in anumite situatii. Ce facem noi? In primul rand, nu ne suparam la orice critica la adresa noastra. Dimpotriva, probabil o luam in gluma.

In al doilea rand, apreciem ajutorul oamenilor si ii apreciem pe cei ce ne ajuta cu adevarat, incercand sa-i ajutam si noi la randul nostru. Unele femei, fiind obisnuite ca toata lumea sa fie la picioarele lor, nu mai apreciaza ajutorul venit de la altii ci, il vad ca pe un lucru firesc, e ca un drept pe care il au. E gresit. Daca cineva te ajuta, tine minte si ajuta-l si tu la randul tau. Tineti minte ca nimeni nu e obligat sa va ajute si daca o face, merita apreciat.

O alta caracteristica e ca noi invatam sa ascultam prietenii. Nu facem doar conversatie, ci chiar ascultam, mai ales cand au o problema. Mult mai rar suntem invidiosi si de multe ori ne gandim ca poate daca x are ceva ce nu am eu, nu e nici o problema, pot sa mi-l fac prieten si poate sa invat de la el cum se face, si poate invata si el de la mine ceva. Nu e un concurs si nu e nevoie sa fie.

Un alt lucru important e ca noi am invatat sa ignoram lucrurile mici. Nu ne ocupam timpul cu nimicuri si nu toate lucrurile pe care le auzim despre noi sau despre altii ni se par la fel de importante ca si crearea unei colonii umane pe marte sau salvatul omenirii de la pieire. Unele lucruri sunt importante si are rost sa le luam in calcul, iar altele nu sunt si le uitam destul de repede. Femeile pe de alta parte tind sa exagereze si fiecare lucru, cat de insignifiat e o mare tragedie: “Ce rochie poarta X”, “Ce a spus Y despre mine”, “Mi s-a patat bluza” sau “Mi-a luat foc casa” sunt la fel de importante. Asta este o greseala si din cauza ei , multe femei ajung chiar sa urasca o persoana pentru un lucru mic.

Atitudinea ta fata de alte persoane e foarte importanta. Invata sa fii deschisa cu cei pe care ii intanesti si invata sa le zambesti. Daca-ti scoti coltii din primele minute nu va vrea nimeni sa stea in jurul tau. Intr-adevar, nu poti fi prietena cu toata lumea, dar poti sa inveti sa inchizi ochii la nimicuri, sa vezi dincolo de prima impresie si sa descoperi foarte multe lucruri intersante in oameni care, poate, nu ti se pare interesanti la prima vedere.

Nu in ultimul rand, nu sta inchisa in casa cu 20 de pisici. Iesi afara si fa-ti o prioritate in a cunoaste oameni. Sunt 7 miliarde de oameni pe planeta, toti suntem diferiti si foarte multi suntem interesanti. Ce e si mai frumos este ca toti avem nevoie de prieteni.

You Might Also Like

Leave a Reply