Cum sa atragi barbatii

Sa intelegem barbatii

Haideti sa vedem cum sunt barbatii. De ce gandesc asa cum gandesc? De ce sunt “inchisi” emotional si le e greu sa-si manifeste emotiile? De ce femeile incearca tot timpul sa patrunda in mintea lor si sa o scaneze si de ce ei vad asta ca pe niste “drame”?

Incepem cu inceputul. Barbatii si femeile sunt diferiti. Pun din nou accentul pe asta pentru ca e important. Barbatii au o gandire bazata pe logica, femeile au o gandire bazata pe intuitie (sentimente). Bun. Femeile sunt foarte deschise din punct de vedere emotional si e foarte normal pentru voi sa aveti conversatii foarte lungi si profunde despre toate aspectele vietii voastre. Sunt foarte putine aspecte ale vietii voastre pe care nu va simtiti confortabil sa le discutati.

Barbatii, pe de alta parte, nu se simt asa confortabili cand e vorba de pus pe masa sentimentele. Nu se simt comfortabili sa povesteasca despre emotii, stari de spirit, chestii psihologice. Noi suntem putin mai interesati de ceva practic. In momentul in care voi doriti sa deschideti subiecte de genul, noi de multe ori le intelegem ca si drame, lucruri neimportante.

Pentru ca femeile au experienta in astfel de conversatii, le e foarte usor sa se deschida cand vine in discutie unul din subiectele astea, iar barbatilor li se par straine aceste subiecte, se simt inconfortabili si vor dori sa fuga, decat sa vorbeasca despre ele. O femeie va vrea sa-i disece sufletul, inima sau mintea, iar barbatul isi va pierde interesul in 5 minute si va schimba canalul TV.

Asta inseamna ca un barbat e praf emotional si nu mai are nici o sansa sa se reabiliteze? NU. Toti avem sentimente, toti le traim, pur si simplu unora ne e mai greu sa vorbim despre ele. Si asta din cauza societii probabil si a modului de viata. Unii dintre noi devin mai inchisi pentru ca se poate sa se fi deschis candva, prea repede si au intrat in “friend-zone” de prea multe ori etc.

E o batalie indecisa intre cine are dreptate, barbatii sau femeile? Care e calea corecta si care nu e? Ei bine e foarte simplu. Amandoua sunt corecte! Nimeni nu are dreptate si toata lumea are. Daca doriti sa atrageti un barbat si sa-l faceti sa discute despre asta, trebuie sa va opriti sa o scoateti cu forta de la el. Il va enerva asta si va dori sa fuga. Pentru a face asta, trebuie sa va schimbati perceptia aupra barbatilor. Uneori, pentru a schimba un lucru e important ca sa-ti schimbi tu perspectiva asupra acelui lucru. Sa vezi cu totul altceva si atunci poate si el va vedea totul dintr-o alta perspectiva.

Am facut toata introducerea pentru a va spune un singur lucru: sa crezi ca ceea ce vrei tu, ar trebui sa vrea si el, e prima greseala pe care o poti face. El va face multe lucruri lipsite de sens si logica pentru tine si tu la fel. Dar daca amandoi faceti greseala de a crede ca fiecare are dreptate si incerati sa-l schimbati pe celalat, e pierduta batalia.

E foarte important sa va concentrati pe ce functioneaza si nu pe cine are dreptate. Sa tineti minte asta. Si ce functioneaza? “Incearca sa intelegi si vei fi facuta inteleasa”.

Voi intra in detalii in posturile viitoare 🙂

You Might Also Like

Leave a Reply