Introducere

cropped-eso1329d.jpg

Cateva ganduri culese din experienta, carti , filme etc. si care te vor ajuta sa-ti faci viata mai frumoasa.
Inainte de a incepe vreau sa clarific cateva aspecte:

Voi generaliza! Da, voi generaliza mult. Stiu ca unii cititori nu vor fi de acord cu generalizarile, ca toti suntem unici si nu poti pune toti oamenii in aceeasi oala. Parerea mea este ca generalizarea este un lucru bun, si cand vorbesc de generalizare, ma refer la minim 70% din cei carora ma adresez. Ma vei auzi ca spun “in general” sau “majoritatea”, asta inseamna pentru mine minim 70%. NU inseamna nicidecum 100%.

De ce voi generaliza? Au fost momente in viata mea cand nu am avut succes la femei si ma intrebam ce se intampla. Ma gandeam ca fiecare fata e unica in felul ei si nu exista o “formula” pe care s-o aplici la toate femeile. Dupa un timp am realizat ca sunt unii tipi care pot agata cam orice femeie pe care o intalnesc si nu faceau lucruri diferite pentru fiecare in parte, ci exista un pattern, un sablon pe care sa-l poti folosi si care da rezultate in general.

Sunt de acord ca toti suntem unici, dar avem mai multe lucruri in comun decat diferente. La fel cum e OK sa afirmi ca fiecare dintre noi avem doua maini si doua picioare, e corect sa afirmam ca si la nivel psihologic avem unele lucruri in comun. Da, intotdeauna vor fi exceptii, dar pe acestea nu le voi accepta ca exemple. Daca gasesti o persoana fara o mana sau fara un picior la 1000 de oameni, consider ca e corect sa afirmi ca toti oamenii au 2 maini, chiar daca poti da un contra exemplu.

Voi fi realist. Cum vad eu acest realism: realitatea e numai una, care se intampla fie ca noi ne dorim sau nu. Ceea ce intelegem noi din realitate e o harta construita de creierul nostru care proceseaza anumite informatii primite de la anumiti senzori (prin ochi, urechi, limba etc.) si care e filtrata prin experienta noastra de pana atunci. Daca realitatea e ca stai intr-o camera care are o masa in mijloc, oricine intra in acea camera va vedea o masa. Ca unii o vad verde, ca unii o vad veche, ca pentru unii e prea inalta, ca pentru unii e prea groasa asta e interpretarea pe care o ofera creierul lor acelei informatii, dar realitatea, ca exista o masa in mijlocul camerei, va fi tot una.

Poate cel mai greu test la care veti fi supusi daca urmariti acest blog va fi sa acceptati realitatea. Sfaturile mele se bazeaza mult pe acceptarea realitatii si a ceea ce se intampla in jurul nostru si de a gasi metoda cea mai eficienta prin care sa profiti de acea situatie si sa o faci sa lucreze pentru binele tau, nu impotriva ta.

Leave a Reply